Orzo met rode kool
en walnoten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 sachet(s) balsamico glaze
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 20 gram gepelde walnoten
- 20 gram geraspte kaas
- 100 milliliter groentebouillon
- 3 gram krulpeterselie
- 250 gram rode kool met appel
- 0.5 eetlepel(s) roomboter
- 100 gram volkoren orzo
- 1 stuk(s) appel
- 2 sachet(s) balsamico glaze
- 1 stuk(s) gele ui
- 40 gram gepelde walnoten
- 40 gram geraspte kaas
- 200 milliliter groentebouillon
- 6 gram krulpeterselie
- 500 gram rode kool met appel
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram volkoren orzo
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 sachet(s) balsamico glaze
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 60 gram gepelde walnoten
- 60 gram geraspte kaas
- 300 milliliter groentebouillon
- 9 gram krulpeterselie
- 750 gram rode kool met appel
- 1.5 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram volkoren orzo
- 2 stuk(s) appel
- 4 sachet(s) balsamico glaze
- 2 stuk(s) gele ui
- 75 gram gepelde walnoten
- 80 gram geraspte kaas
- 400 milliliter groentebouillon
- 12 gram krulpeterselie
- 1000 gram rode kool met appel
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram volkoren orzo
Benodigdheden
- braadpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekWeetje
Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers ligt de boerderij van de familie Oppers. De Oppers hebben een vollegronds groentekwekerij, wat betekent dat de groenten die hier worden geteeld extra gezond zijn, meer smaak bevatten en echt van het seizoen zijn. Er wordt op milieubewuste wijze gewerkt, waardoor de groenten niet zijn blootgesteld aan schadelijke stoffen. Groentekwekerij Oppers is een familiebedrijf, waar drie generaties actief zijn. Met de winkel aan huis komen klanten gewoon achterom op het erf om de groenten te kopen.
Inkoper Lizanne
Bereidingswijze
Bereid de bouillon. Snipper de gele ui.
Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.
Snijd de appel in dunne partjes. Was de peterselie en hak fijn.
Rooster de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan.
Voeg appel, rode kool en geraspte kaas toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamico glaze, fijngehakte peterselie, peper en zout. Verwarm het geheel nog een paar minuten.
Schep de orzo op een bord en maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.