Orzo met rode kool
Vlees

Orzo met rode kool

en speklap

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 1 sachet(s) balsamico glaze
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 3 gram krulpeterselie
  • 250 gram rode kool met appel
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) speklapje(s)
  • 100 gram volkoren orzo
  • 1 stuk(s) appel
  • 2 sachet(s) balsamico glaze
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 6 gram krulpeterselie
  • 500 gram rode kool met appel
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) speklapje(s)
  • 200 gram volkoren orzo
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 3 sachet(s) balsamico glaze
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 9 gram krulpeterselie
  • 750 gram rode kool met appel
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 3 stuk(s) speklapje(s)
  • 300 gram volkoren orzo
  • 2 stuk(s) appel
  • 4 sachet(s) balsamico glaze
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 12 gram krulpeterselie
  • 1000 gram rode kool met appel
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) speklapje(s)
  • 400 gram volkoren orzo

Benodigdheden

  • braadpan
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Marco van Strien wilde al vanaf zijn 5e slager worden. Marco en zijn vrouw Ine zijn een echte boerenzoon en boerendochter. Door deze achtergrond weten zij al 20 jaar de herkomst van hun vlees. Zij kennen alle boeren waar hun vlees vandaan komt. De dieren krijgen alle ruimte en hebben een goed leven op de boerderij. Eerst kwamen alleen de mensen uit dorp naar de winkel van Van Strien. Maar Slagerij Van Strien heeft al veel prijzen gewonnen en daardoor ook bekendheid gekregen. Ondertussen komen steeds meer mensen van verder weg.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

Stap 1

Haal het spek uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon. Snipper de gele ui.

Stap 2

Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.

Stap 3

Snijd de appel in dunne partjes. Was de peterselie en hak fijn.

Stap 4

Kruid het spek met peper en zout. Smelt roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de speklapjes 4 minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Stap 5

Voeg appel en rode kool toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamico glaze, fijngehakte peterselie, peper en zout. Verwarm het geheel nog een paar minuten.

Stap 6

Schep de orzo op een bord en serveer met het speklapje.