Orzo met rode kool
Vegan

Orzo met rode kool

en walnoten

  • 70 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 stuk(s) kruidnagel
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 1 gram plantaardige boter
  • 0.5 eetlepel(s) rietsuiker
  • 200 gram rode kool
  • 100 gram volkoren orzo
  • 50 milliliter water
  • 3 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 stuk(s) kruidnagel
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 2 gram plantaardige boter
  • 1 eetlepel(s) rietsuiker
  • 400 gram rode kool
  • 200 gram volkoren orzo
  • 100 milliliter water
  • 4.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 stuk(s) kruidnagel
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 3 gram plantaardige boter
  • 1.5 eetlepel(s) rietsuiker
  • 600 gram rode kool
  • 300 gram volkoren orzo
  • 150 milliliter water
  • 6 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 stuk(s) kruidnagel
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 4 gram plantaardige boter
  • 2 eetlepel(s) rietsuiker
  • 800 gram rode kool
  • 400 gram volkoren orzo
  • 200 milliliter water

Benodigdheden

  • braadpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Let op dat dit gerecht extra tijd kost vanwege de bereiding van de rode kool. Voor het bereiden van de groentebouillon kun je kiezen voor kant-en-klare bouillon of bouillon die je zelf aanmaakt met poeder of een blokje. Eén bouillonblokje of 5 gram poeder is meestal goed voor een halve liter water. Controleer altijd even de verpakking.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de benodigde hoeveelheid in dunne reepjes. Leg de rode kool in een kookpan samen met de laurier, kruidnagel, azijn, water, suiker en de helft van de ui. Meng goed, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen. Maak de appel schoon en snijd ⅔ in kleine blokjes. Voeg na een uur de appelblokjes toe aan de rode kool en gaar 5 minuten mee. Voeg de boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 2

Bereid de bouillon. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.

Stap 3

Snijd de achtergehouden appel in dunne partjes.

Stap 4

Rooster de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 5

Voeg de appelpartjes en rode kool toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamico azijn, peper en zout. Verwarm het geheel nog een paar minuten.

Stap 6

Schep de orzo op de borden en maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.