Orzo met rode kool
Vega

Orzo met rode kool

en walnoten

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 1 sachet(s) balsamico glaze
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 25 gram kaas
  • 200 gram rode kool met appel
  • 100 gram volkoren orzo
  • 1 stuk(s) appel
  • 2 sachet(s) balsamico glaze
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 50 gram kaas
  • 400 gram rode kool met appel
  • 200 gram volkoren orzo
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 3 sachet(s) balsamico glaze
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 75 gram kaas
  • 600 gram rode kool met appel
  • 300 gram volkoren orzo
  • 2 stuk(s) appel
  • 4 sachet(s) balsamico glaze
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kaas
  • 800 gram rode kool met appel
  • 400 gram volkoren orzo

Benodigdheden

  • braadpan
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Schep de walnoten tijdens het roosteren regelmatig om.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de bouillon. Snipper de gele ui.

Stap 2

Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.

Stap 3

Was ondertussen de appel en snijd in dunne partjes. Rasp de kaas.

Stap 4

Rooster de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 5

Voeg de appel, rode kool en geraspte kaas toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamico glaze, peper en zout. Verwarm het geheel nog een paar minuten.

Stap 6

Schep de orzo op de borden en maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.