Orzo met rode kool
en walnoten
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 sachet(s) balsamico glaze
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 25 gram gepelde walnoten
- 100 milliliter groentebouillon
- 25 gram kaas
- 200 gram rode kool met appel
- 100 gram volkoren orzo
- 1 stuk(s) appel
- 2 sachet(s) balsamico glaze
- 1 stuk(s) gele ui
- 50 gram gepelde walnoten
- 200 milliliter groentebouillon
- 50 gram kaas
- 400 gram rode kool met appel
- 200 gram volkoren orzo
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 sachet(s) balsamico glaze
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 75 gram gepelde walnoten
- 300 milliliter groentebouillon
- 75 gram kaas
- 600 gram rode kool met appel
- 300 gram volkoren orzo
- 2 stuk(s) appel
- 4 sachet(s) balsamico glaze
- 2 stuk(s) gele ui
- 100 gram gepelde walnoten
- 400 milliliter groentebouillon
- 100 gram kaas
- 800 gram rode kool met appel
- 400 gram volkoren orzo
Benodigdheden
- braadpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Schep de walnoten tijdens het roosteren regelmatig om.
Fotograaf Thomas
Bereidingswijze
Bereid de bouillon. Snipper de gele ui.
Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.
Was ondertussen de appel en snijd in dunne partjes. Rasp de kaas.
Rooster de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de appel, rode kool en geraspte kaas toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamico glaze, peper en zout. Verwarm het geheel nog een paar minuten.
Schep de orzo op de borden en maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.