Open lasagne met pompoen
en salie
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) hokkaido pompoen
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 60 gram plantaardige roomkaas
- 10 gram pompoenpitten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram rucola
- 5 gram salie
- 3 stuk(s) verse lasagnebladen
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) hokkaido pompoen
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 120 gram plantaardige roomkaas
- 20 gram pompoenpitten
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram rucola
- 10 gram salie
- 6 stuk(s) verse lasagnebladen
- 6 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) hokkaido pompoen
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 180 gram plantaardige roomkaas
- 30 gram pompoenpitten
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram rucola
- 15 gram salie
- 9 stuk(s) verse lasagnebladen
- 8 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) hokkaido pompoen
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 240 gram plantaardige roomkaas
- 40 gram pompoenpitten
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram rucola
- 20 gram salie
- 12 stuk(s) verse lasagnebladen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTIP
Gooi de pitten van de pompoen niet weg en maak er krokante pompoenpitten van! Verwijder de pulp en kook de pitten 20 minuten in een pan met kokend water. Leg de pitten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Je kunt daarnaast kruiden toevoegen die je zelf lekker vindt, zoals knoflookpoeder, Italiaanse kruiden of zelfs kaneel. Rooster de pitten 20 minuten in de oven en geniet van je eigen gemaakte krokante pitten!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Maak de ui schoon en snijd in partjes en leg op de bakplaat. Was de pompoen en droog af. Snijd de pompoen eerst doormidden en haal de zaden en pulp eruit. Snijd de pompoen in dunne manen van ongeveer 2 centimeter dik.
Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en agave siroop en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en pers boven de pompoen uit. Snijd de salie grof en voeg de helft van de salie toe aan de bakplaat. Hussel geheel en plaats de bakplaat in de oven. Rooster de groenten 30 minuten. Hussel tussentijds om.
Verhit wat olie in een steelpannetje. Voeg de rest van de gehakte salie toe. Zet daarna het vuur laag en voeg de roomkaas, peper en zout toe. Roer geheel en laat langzaam zacht worden. Als het zacht is, zet het vuur uit.
Breng een brede kookpan met water aan de kook waar de lasagnevellen in passen. Kook de lasagnevellen 3 minuten. Giet daarna voorzichtig af in een vergiet. Doe de lasagnevellen terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi wat fijn zout. Hussel voorzichtig. Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een droge pan.
Haal de pompoen met ui uit de oven. Tijd om de borden op te maken! Leg een lasagnevel op het bord en schep hier de roomkaas op. Schep hierop wat pompoen en ui op. Herhaal deze stap vervolgens nog een keer. Maak het gerecht af met de rucola en geroosterde pompoenpitten.