Open lasagne met krokante twist
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 3 gram lasagnevellen
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 90 mililiter napolitana saus
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 250 gram trostomaat
- 35 gram vegan kaas
- 10 gram basilicum
- 6 gram lasagnevellen
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 180 mililiter napolitana saus
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram spinazie
- 500 gram trostomaat
- 70 gram vegan kaas
- 15 gram basilicum
- 9 gram lasagnevellen
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 270 mililiter napolitana saus
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
- 750 gram trostomaat
- 105 gram vegan kaas
- 20 gram basilicum
- 12 gram lasagnevellen
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 360 mililiter napolitana saus
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram spinazie
- 1000 gram trostomaat
- 140 gram vegan kaas
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Je kunt de lasagnevellen met kaas ook een paar minuten in oven grillen, zo zijn ze sneller klaar. Blijf er wel bij staan, want dit gaat meestal sneller dan je denkt.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan water aan de kook voor de lasagnevellen. Voeg een paar druppels olijfolie toe aan het water zodat de vellen niet aan elkaar kunnen plakken. Voeg een voor een de vellen toe aan het kokende water en gaar in circa 5 minuten.
Maak de ui schoon en was de tomaten. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Verhit olie in een hapjespan en voeg de ui toe. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de napolitanasaus, paprikapoeder, peper en zout toe en laat geheel circa 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Als de lasagnevellen gaar zijn, giet voorzichtig af. Laat de lasagnevellen uitdampen en voeg nog wat druppels olijfolie toe. Hussel voorzichtig.
Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier 1 lasagnevel per persoon op. Rasp de kaas boven de vellen zodat de vellen helemaal bedekt zijn met kaas. Doe de bakplaat bovenin de oven en bak in circa 10 minuten goudbruin.
Snijd de basilicum grof en voeg toe aan de saus. Houd een paar blaadjes basiclicum apart. Als de lasagnevellen uit de oven bijna klaar zijn, zet de hapjespan met tomatensaus weer aan en voeg de spinazie toe.
Tijd om de lasagne op de bouwen, dit doe je per bord. Zet het benodigde aantal borden klaar. Leg op ieder bord 1 lasagnevel en schep hier een paar lepels saus op. Herhaal deze stap nog een keer en maak af met het krokante lasagnevel met kaas uit de oven. Maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum.