Op de huid gebakken zalm
Vis

Op de huid gebakken zalm

met citroen-botersaus, romanesco en aardappelpuree

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 gram boter
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 stuk(s) romanesco
  • 100 gram romatomaten
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 120 gram zalmfilet
  • 4 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) romanesco
  • 200 gram romatomaten
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 240 gram zalmfilet
  • 6 gram boter
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 15 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) romanesco
  • 300 gram romatomaten
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 360 gram zalmfilet
  • 8 gram boter
  • 1 stuk(s) citroen
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 20 gram krulpeterselie
  • 2 stuk(s) romanesco
  • 400 gram romatomaten
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 480 gram zalmfilet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in circa 10 minuten gaar. Was de romanesco en snijd in roosjes. Kook 5 minuten.

STAP 2

Snipper de sjalot. Verwarm de helft van de boter in een steelpannetje en bak hierin de gesnipperde sjalot glazig. Snijd de benodigde citroen doormidden. Knijp de helft van de citroen uit boven het steelpannetje met boter. Voeg zout toe indien je geen gezouten boter hebt gebruikt. Zet het vuur uit. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de gesneden peterselie toe en zet apart.

STAP 3

Dep de zalm droog. Verhit olie of boter in een koekenpan. Zet het vuur hoog en bak de zalm op de huid. Draai de zalm na 3 minuten om en bak 3 minuten op de andere kant.

STAP 4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Houd wat kookvocht achter de hand. Stamp fijn en voeg de rest van de boter, peper en zout toe. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de smeuïgheid.

STAP 5

Zet het vuur uit en laat de zalm nog een paar minuten doorgaren. Dit is de ideale bereiding voor een rosé gebakken zalm, wil je een meer doorbakken zalm, bak de zalm dan iets langer.

STAP 6

Schep de puree op de borden en verdeel de romanesco en geroosterde tomaatjes. Schep de zalmfilet erop en maak af met de heerlijke citroen-botersaus.