Oosterse curry met paddenstoelen
Vegan

Oosterse curry met paddenstoelen

paprika en Thaise basilicum

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 25 gram groene currypasta
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 5 gram thaise basilicum
  • 125 gram witte champignons
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 50 gram groene currypasta
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) paprika
  • 10 gram thaise basilicum
  • 250 gram witte champignons
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 75 gram groene currypasta
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 15 gram thaise basilicum
  • 375 gram witte champignons
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 100 gram groene currypasta
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 2 stuk(s) paprika
  • 20 gram thaise basilicum
  • 500 gram witte champignons
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat agavesiroop of extra limoensap toe. Mocht je dit niet hebben, helpt een scheutje yoghurt ook!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst met een snufje zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in vieren.

Stap 3

Fruit de ui en knoflook in een wok- of hapjespan en voeg de currypasta toe. Blus na 5 minuten af met kokosmelk. Voeg het limoensap, de agavesiroop en een snufje zout toe.

Stap 4

Proef de curry en breng indien nodig op smaak. Voeg de paprika en champignons toe en laat 5-8 minuten mee pruttelen.

Stap 5

Pluk wat blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de helft grof. Doe deze gesneden blaadjes door de curry.

Stap 6

Serveer de curry met de rijst en garneer met overige blaadjes basilicum.