Oosterse curry met paddenstoelen
paprika en Thaise basilicum
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 25 gram groene currypasta
- 1 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) paprika
- 5 gram thaise basilicum
- 125 gram witte champignons
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 stuk(s) gele ui
- 50 gram groene currypasta
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) paprika
- 10 gram thaise basilicum
- 250 gram witte champignons
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 stuk(s) gele ui
- 75 gram groene currypasta
- 3 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokosmelk
- 1.5 stuk(s) paprika
- 15 gram thaise basilicum
- 375 gram witte champignons
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) gele ui
- 100 gram groene currypasta
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) paprika
- 20 gram thaise basilicum
- 500 gram witte champignons
- 400 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat honing of extra limoensap toe. Mocht je dit niet hebben, helpt een scheutje yoghurt ook!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Kook de rijst met een snufje zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in vieren.
Fruit de ui en knoflook in een wok- of hapjespan en voeg de currypasta toe. Blus na 5 minuten af met kokosmelk. Voeg het limoensap, de honing en een snufje zout of een scheutje vissaus toe.
Proef de curry en breng indien nodig op smaak. Voeg de paprika en champignons toe en laat 5-8 minuten mee pruttelen.
Pluk wat blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de helft grof. Doe deze gesneden blaadjes door de curry.
Serveer de curry met de rijst en garneer met overige blaadjes basilicum.