Oosterscheldesoep met aardappel en zure room
Vega

Oosterscheldesoep met aardappel en zure room

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 150 gram krieltjes
  • 0.5 pot(ten) oosterscheldesoep
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 25 gram zure room
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 300 gram krieltjes
  • 1 pot(ten) oosterscheldesoep
  • 1 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 50 gram zure room
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 400 gram krieltjes
  • 1.5 pot(ten) oosterscheldesoep
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) prei
  • 75 gram zure room
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 500 gram krieltjes
  • 2 pot(ten) oosterscheldesoep
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 100 gram zure room

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • soeppan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en snijd de krieltjes door de helft en leg op een ovenschaal. Bestrooi met wat zout, peper en olie. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven tot de krieltjes goed gaar zijn.

Stap 2

Maak ondertussen de ui schoon en snipper niet te fijn. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de prei in ringen en was goed.

Stap 3

Fruit in een ruime pan in wat olijfolie de ui, de paprika en de prei aan. Laat het 5 minuten smoren tot de prei goed geslonken is.

Stap 4

Blus af met de Oosterscheldesoep en verwarm tot aan het kookpunt. Laat 6-8 minuten rustig pruttelen.

Stap 5

Schenk de soep met de groente in een bord en schep de krieltjes op de soep. Schep een flinke lepel zure room op de krieltjes.