
Omgekeerde hartige taart
met pastinaak en wortel
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram pastinaak
- 150 gram plantaardige feta
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 400 gram wortel
- 200 gram pastinaak
- 150 gram plantaardige feta
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 400 gram wortel
- 200 gram pastinaak
- 150 gram plantaardige feta
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 5 gram tijm
- 400 gram wortel
- 400 gram pastinaak
- 300 gram plantaardige feta
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
- 10 gram tijm
- 800 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Hartige taart over? Je kunt deze taart zeker 2 dagen in de koelkast bewaren. Neem ‘m mee als lunch en warm hem een half uurtje op in een oven van 160 graden. Of eet hem gewoon koud; ook lekker!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de wortelen in de lengte en snijd de pastinaak in plakken van 1 cm dik. Snijd de uien in partjes. Leg de wortel, pastinaak en ui in een ingevette quichevorm met een doorsnede van 28-30 cm (2 quichevormen voor 4 personen). Besprenkel de groenten met peper en zout naar smaak.
Doe de plantaardige kookroom en de plantaardige feta in een maatbeker. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Rol het taartdeeg uit en bestrijk met het mengsel. Laat ongeveer 2 cm van de deegrand vrij.
Leg het deeg met het fetamengsel naar beneden op de groenten. Duw de deegrand een beetje onder de groenten. Snijd het deeg aan de bovenkant kruislings in en bak de omgekeerde groentetaart(en) 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de taart(en) uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Leg een platte schaal op de quichevorm keer de taarten in 1 beweging om en serveer.