Oesterzwamburger met koolsalade
Vega

Oesterzwamburger met koolsalade

en zoete aardappel

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 100 gram rode kool
  • 10 gram rozijnen
  • 100 gram wortel
  • 100 gram zoete aardappel
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 200 gram rode kool
  • 20 gram rozijnen
  • 200 gram wortel
  • 200 gram zoete aardappel
  • 90 gram Griekse yoghurt
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 300 gram rode kool
  • 30 gram rozijnen
  • 300 gram wortel
  • 300 gram zoete aardappel
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 1 stuk(s) limoen
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 400 gram rode kool
  • 40 gram rozijnen
  • 400 gram wortel
  • 400 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik een kaasschaaf om de rode kool fijn te schaven.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en maak ze droog. Snijd in blokjes van circa 2 cm. Doe de zoete aardappel in een kom en meng met olijfolie en paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 20-25 minuten in de oven. Schep tussendoor regelmatig om.

Stap 2

Was de rode kool en de wortel. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de rode kool en snijd de benodigde hoeveelheid rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en snijd de wortel in lange plakken. Snijd vervolgens lange, dunne reepjes van de wortel.

Stap 3

Doe de reepjes rode kool en wortel en de rozijnen in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en mayonaise toe aan de kom. Pers de benodigde hoeveelheid limoensap uit en voeg ook toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verhit olie in een koekenpan en bak de oesterzwamburgers circa 8 minuten. Keer tussentijds om. Snijd de broodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee met de zoete aardappel in de oven.

Stap 5

Haal de zoete aardappel en de broodjes uit de oven.

Stap 6

Beleg de broodjes met een deel van de koolsalade en de burgers. Serveer dit samen met de zoete aardappel uit de oven en de rest van de koolsalade.