Oesterzwamburger met hasselback aardappelen
Vega

Oesterzwamburger met hasselback aardappelen

salsa verde en salade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 5 gram munt & krulpeterselie
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 150 gram tomaatjes
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 10 gram munt & krulpeterselie
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram tomaatjes
  • 3 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 15 gram munt & krulpeterselie
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 450 gram tomaatjes
  • 4 theelepel(s) honing
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) limoen
  • 20 gram munt & krulpeterselie
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 600 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om te voorkomen dat je bij het maken van de hasselback aardappeltjes per ongeluk doorsnijdt, leg de aardappel op 2 chopsticks en maak inkepingen. De chopsticks zorgen ervoor dat je niet tot de bodem kunt doorsnijden.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Was de aardappelen en kook ze 15 minuten.

Stap 2

Maak de salsa verde door in een keukenmachine of vijzel de munt, 2/3 van de peterselie, sap en rasp van limoen, de helft van de honing, de helft van de knoflook, peper en zout te mixen tot een gladde salsa. Indien te droog, voeg wat extra olijfolie of een klein beetje water toe. Proef en breng indien nodig op smaak.

Stap 3

Giet de aardappelen af en keep de aardappeltjes voorzichtig in door kleine sneetjes te maken tot halverwege de aardappel. Leg de aardappelen in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout. Pers de achtergehouden knoflook boven de krieltjes uit en hussel door elkaar. Leg de krieltjes met inkepingen naar boven en bak de krieltjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin kleuren.

Stap 4

Snijd de tomaatjes doormidden en leg in een schaal. Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en voeg toe aan de tomaten. Snijd de achtergehouden peterselie fijn en voeg toe aan de salade. Breng de salade op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie extra vierge, honing, peper en zout.

Stap 5

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de oesterzwamburger 5 minuten.

Stap 6

Serveer de oesterzwamburger samen met de hasselback aardappelen, salsa verde en tomatensalade.