Oesterzwamburger met gekarameliseerde ui
en rucola-tomatensalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 1 stuk(s) hamburgerbroodje
- 1 stuk(s) oesterzwamburger
- 1 stuk(s) rode ui
- 25 gram rucola
- 150 gram tomaten
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 2 stuk(s) hamburgerbroodje
- 2 stuk(s) oesterzwamburger
- 2 stuk(s) rode ui
- 50 gram rucola
- 300 gram tomaten
- 3 eetlepel(s) balsamico crème
- 3 stuk(s) hamburgerbroodje
- 3 stuk(s) oesterzwamburger
- 3 stuk(s) rode ui
- 75 gram rucola
- 450 gram tomaten
- 4 eetlepel(s) balsamico crème
- 4 stuk(s) hamburgerbroodje
- 4 stuk(s) oesterzwamburger
- 4 stuk(s) rode ui
- 100 gram rucola
- 600 gram tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Geen balsamico in huis? Je kunt je salade ook op smaak brengen met wat olijfolie en een azijn naar keuze.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak uiringen 10 min. op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Houd een beetje rucola achter voor de burger en meng de rest met de tomatenpartjes. Besprenkel met crema balsamico.
Schep de uien uit de pan. Maak de pan schoon en verhit opnieuw een scheutje olie. Bak de oesterzwamburgers in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.
Halveer de hamburgerbroodjes en beleg de onderkanten met de achtergehouden rucola. Leg op elk broodje een oesterzwamburger. Verdeel de gebakken uien erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Serveer de burgers met de rucola-tomatensalade.