Oesterzwamburger met coleslaw
Vega

Oesterzwamburger met coleslaw

en smashed patatoes

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) appelazijn
  • 20 gram boter
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 200 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram peterselie
  • 100 gram spitskool paars
  • 100 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 40 gram boter
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 400 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 200 gram spitskool paars
  • 200 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) appelazijn
  • 60 gram boter
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 600 gram krieltjes
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram peterselie
  • 300 gram spitskool paars
  • 300 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) appelazijn
  • 80 gram boter
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 800 gram krieltjes
  • 8 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram peterselie
  • 400 gram spitskool paars
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de hamburgerbroodjes na het opensnijden ook nog even grillen op de snijkant in de pan waar je de burgers in hebt gebakken voor extra smaak.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de krielaardappelen in ongeveer 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat even uitdampen.

Stap 2

Smelt de boter in een steelpan. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze 1 voor 1 met de bodem van een glas. Bestrijk de geplette krieltjes met gesmolten boter en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak ze in 30 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

Stap 3

Snijd de kool in flinterdunne reepjes, of gebruik hiervoor een mandoline of keukenmachine. Rasp de wortel en doe bij de kool. Hak de peterselie fijn en voeg ook toe. Meng er de mayonaise, mosterd en azijn door.

Stap 4

Verhit een koekenpan of grillpan. Bestrijk de burgers met een beetje olie en bak ze 5-6 minuten. Keer halverwege.

Stap 5

Snijd de broodjes open en beleg ze met een burger en een lepel coleslaw. Serveer met de smashed krieltjes en de rest van de coleslaw.