Oesterzwamburger
Vegan

Oesterzwamburger

met zoete aardappelfriet

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 75 gram plantaardige yoghurt
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.25 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 150 gram zoete aardappelfriet
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 300 gram zoete aardappelfriet
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 225 gram plantaardige yoghurt
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 0.75 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 450 gram zoete aardappelfriet
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 4 stuk(s) waldkornbol
  • 600 gram zoete aardappelfriet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen en snijd in frieten. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

STAP 2

Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes. Verhit wat olie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur tot ze goed kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 3

Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de yoghurt met de agavesiroop en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Was de eikenbladsla en laat uitlekken.

STAP 4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Schep de paprika uit de pan en verwarm wat olie in de pan. Bak de knoflook en paddenstoelen circa 10 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 5

Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers circa 8 minuten.

STAP 6

Snijd de broodjes doormidden. Beleg met de sla, burger, honing-mosterdsaus, paddenstoelen en gegrilde paprika.