Oesterzwamburger
Vega

Oesterzwamburger

met zoete aardappelfriet

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) honing
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.25 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 75 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 150 gram zoete aardappelfriet
  • 2 theelepel(s) honing
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 300 gram zoete aardappelfriet
  • 3 theelepel(s) honing
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 0.75 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 225 milliliter volle yoghurt
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 450 gram zoete aardappelfriet
  • 4 theelepel(s) honing
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 300 milliliter volle yoghurt
  • 4 stuk(s) waldkornbol
  • 600 gram zoete aardappelfriet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

STAP 2

Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes. Verhit wat olie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur tot ze goed kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 3

Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de yoghurt met de honing en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Was de eikenbladsla en laat uitlekken.

STAP 4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Schep de paprika uit de pan en verwarm wat olie in de pan. Bak de knoflook en paddenstoelen circa 10 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 5

Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers circa 8 minuten.

STAP 6

Snijd de broodjes doormidden. Beleg met de sla, burger, honing-mosterdsaus, paddenstoelen en gegrilde paprika.