Noodles met Chinese kool
en gehakt
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) Chinese kool
- 0.5 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 60 gram noedels
- 120 gram rundergehakt
- 50 milliliter teriyaki saus
- 0.5 stuk(s) Chinese kool
- 1 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 1 teentje(s) knoflook
- 120 gram noedels
- 240 gram rundergehakt
- 100 milliliter teriyaki saus
- 0.75 stuk(s) Chinese kool
- 1.5 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 180 gram noedels
- 360 gram rundergehakt
- 150 milliliter teriyaki saus
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 2 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 2 teentje(s) knoflook
- 240 gram noedels
- 480 gram rundergehakt
- 200 milliliter teriyaki saus
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Voeg eventueel een (milde) sambal toe aan de geroerbakte kool voor extra smaak en pit.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook voor de noedels.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul en een beetje knapperig. Dit duurt circa 10 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en bak 2 minuten zodat je lekker sticky gehakt krijgt.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.
Snijd de bosuitjes en de chilipeper in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in repen van 3 cm breed. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak het lichtgroene en witte deel van de bosuiringetjes, de knoflook, chilipeper en de kool op hoog vuur 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep het gehakt erop en de kool erbij. Bestrooi met de groene bosuiringetjes en serveer.