Noodles met Chinese kool
Vlees

Noodles met Chinese kool

en gehakt

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) Chinese kool
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 60 gram noedels
  • 120 gram rundergehakt
  • 25 gram taugé
  • 50 milliliter teriyaki saus
  • 0.5 stuk(s) Chinese kool
  • 1 stengel(st) bosui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 120 gram noedels
  • 240 gram rundergehakt
  • 50 gram taugé
  • 100 milliliter teriyaki saus
  • 0.75 stuk(s) Chinese kool
  • 1.5 stengel(st) bosui
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 180 gram noedels
  • 360 gram rundergehakt
  • 75 gram taugé
  • 150 milliliter teriyaki saus
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stengel(st) bosui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 240 gram noedels
  • 480 gram rundergehakt
  • 100 gram taugé
  • 200 milliliter teriyaki saus

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg eventueel een (milde) sambal toe aan de geroerbakte kool voor extra smaak en pit.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul en een beetje knapperig. Dit duurt circa 10 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en bak 2 minuten zodat je lekker sticky gehakt krijgt.

Stap 3

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.

Stap 4

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in repen van 3 cm breed. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak het lichtgroene en witte deel van de bosuiringetjes, de knoflook en de kool op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de taugé toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep het gehakt erop en de kool erbij. Bestrooi met de groene bosuiringetjes en serveer.