Noedelsoep met tempeh
Vegan

Noedelsoep met tempeh

en Shanghai paksoi

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram noedels
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 25 gram taugé
  • 100 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 gram wortel
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 1.5 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram noedels
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 50 gram taugé
  • 200 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 2.5 eetlepel(s) ketjap
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram noedels
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 300 gram tempeh
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1600 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram noedels
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 100 gram taugé
  • 400 gram tempeh
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui op laag vuur. Voeg de groentebouillon en de tamari toe en breng aan de kook. Houd tegen de kook tot gebruik met het deksel op de pan.

Stap 2

Halveer de paksoi in de lengte en was grondig. Was de wortel en taugé. Rasp de wortel op een grove rasp.

Stap 3

Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de tempeh in circa 8 minuten rondom bruin en krokant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag wanneer de tempehblokjes krokant zijn. Giet overtollig olie uit de pan. Voeg de ketjap toe en schep nog even om.

Stap 4

Breng ondertussen in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel kort af onder koud stromend water en verdeel over de soepkommen.

Stap 5

Blancheer de paksoi 2 minuten in de bouillon. Verdeel de wortel en taugé over de noedels. Neem de paksoi uit de bouillon en leg in de kommen.

Stap 6

Verdeel de bouillon over de kommen en serveer.