Noedelsoep met kalkoenreepjes
Vlees

Noedelsoep met kalkoenreepjes

en Shanghai paksoi

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1 stuk(s) eieren
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 120 gram kalkoenreepjes
  • 1 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram noedels
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 25 gram taugé
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 gram wortel
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 2 stuk(s) eieren
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 240 gram kalkoenreepjes
  • 1.5 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram noedels
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 50 gram taugé
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 360 gram kalkoenreepjes
  • 2.5 theelepel(s) ketjap
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram noedels
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1600 milliliter groentebouillon
  • 480 gram kalkoenreepjes
  • 3 theelepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram noedels
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 100 gram taugé
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wanneer je eieren 6 minuten kookt, dan heb je een zacht eitje. Wil je liever een halfzacht eitje? Kook dan 7 minuten. Voor een hardgekookt ei houd je 8 minuten aan.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui op laag vuur. Voeg de groentebouillon en de tamari toe en breng aan de kook. Houd tegen de kook tot gebruik met het deksel op de pan.

Stap 2

Halveer de paksoi in de lengte en was grondig. Was de wortel en taugé. Rasp de wortel op een grove rasp.

Stap 3

Breng in een steelpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren circa 6 minuten (zie tip). Laat schrikken en pel de eieren.

Stap 4

Verhit olie in een wok of hapjespan, voeg de kalkoenreepjes toe en bak voor 4 minuten op hoog vuur. Check of de kalkoenreepjes gaar zijn. Indien dit nog niet zo is, bak dan langer tot ze gaar zijn. Giet overtollig olie uit de pan. Voeg de ketjap toe en schep nog even om.

Stap 5

Breng ondertussen in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel kort af onder koud stromend water en verdeel over de soepkommen.

Stap 6

Blancheer de paksoi 2 minuten in de bouillon. Halveer de eieren en leg op noedels samen met de gebakken kalkoenreepjes. Verdeel hier ook de wortel en taugé overheen. Neem de paksoi uit de bouillon en leg in de kommen. Verdeel de bouillon over de kommen en serveer.