Noedelsoep met ei
Vega

Noedelsoep met ei

en Shanghai paksoi

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1 stuk(s) eieren
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram noedels
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 25 gram taugé
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 gram wortel
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 2 stuk(s) eieren
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram noedels
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 50 gram taugé
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram noedels
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1600 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram noedels
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 100 gram taugé
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wanneer je eieren 6 minuten kookt, dan heb je een zacht eitje. Wil je liever een halfzacht eitje? Kook dan 7 minuten. Voor een hardgekookt ei houd je 8 minuten aan.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui op laag vuur. Voeg de groentebouillon en de tamari toe en breng aan de kook. Houd tegen de kook tot gebruik met het deksel op de pan.

Stap 2

Halveer de paksoi in de lengte en was grondig. Was de wortel en taugé. Rasp de wortel op een grove rasp.

Stap 3

Breng in een steelpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren circa 6 minuten (zie tip). Laat schrikken en pel de eieren.

Stap 4

Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel kort af onder koud stromend water en verdeel over de soepkommen.

Stap 5

Blancheer de paksoi 2 minuten in de bouillon. Halveer de eieren en leg op noedels. Verdeel hier ook de wortel en taugé overheen. Neem de paksoi uit de bouillon en leg in de kommen.

Stap 6

Verdeel de bouillon over de kommen en serveer.