Noedels met slavink
Vlees

Noedels met slavink

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 50 gram lamsoren
  • 75 gram noedels
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram taugé
  • 125 gram waspeen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram lamsoren
  • 150 gram noedels
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram taugé
  • 250 gram waspeen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 225 gram noedels
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram taugé
  • 375 gram waspeen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 300 gram noedels
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 250 gram taugé
  • 500 gram waspeen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank
  • 1 anti-aanbakpan
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Verhit het vet (het spek zal uitbakken dus gebruik niet te veel olie) en bak de slavinken rondom bruin. Zet het vuur lager en laat ze in 10 minuten gaar worden, keer ze regelmatig

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de noedels in 10 minuten gaar in het water, giet af en laat zeer goed uitlekken

Stap 2

Maak de rode ui en de knoflook schoon en snipper beide fijn. Spoel de lamsoren even af onder de kraan en laat uitlekken. Maak de waspeen schoon en snijd de waspeen in plakjes.

Stap 3

Bak op een middelhoog vuur om en om de slavinken mooi goudbruin. (zie tip) Voeg wanneer deze gaar zijn een klein beetje woksaus toe en laat glaceren.

Stap 4

Fruit ondertussen in een hapjespan de rode ui met de knoflook aan en voeg de waspeen toe.

Stap 5

Blus af met de rest van de woksaus en schep er de noedels doorheen. Voeg de taugé en de lamsoren toe en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten garen.