Noedels met paksoi
en paprika
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 0.25 stuk(s) limoen
- 80 gram noedels
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 0.5 stuk(s) paprika
- 5 gram platte peterselie
- 1 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 10 gram zeewiersesamcrackers
- 2 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) limoen
- 160 gram noedels
- 1 stuk(s) paksoi
- 1 stuk(s) paprika
- 10 gram platte peterselie
- 2 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 15 gram zeewiersesamcrackers
- 3 stuk(s) eieren
- 0.75 stuk(s) limoen
- 240 gram noedels
- 2 stuk(s) paksoi
- 2 stuk(s) paprika
- 15 gram platte peterselie
- 3 milliliter sesamolie
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram zeewiersesamcrackers
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) limoen
- 320 gram noedels
- 2 stuk(s) paksoi
- 2 stuk(s) paprika
- 20 gram platte peterselie
- 4 milliliter sesamolie
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 20 gram zeewiersesamcrackers
Benodigdheden
- vergiet
- wok
- snijplank
- mes
- kookpan
- 2 mengkommen
- salade kom
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Verhit een wokpan op een hoge temperatuur. Als waterdruppels op de bodem opspringen en snel verdampen, is de wok goed heet.
Inkoper Lizanne
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels. Maak de paprika en paksoi schoon. Pluk de blaadjes peterselie en hak de stelen fijn. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper, zout en de fijngehakte steeltjes van de peterselie.
Snijd de paprika en paksoi in schuine reepjes van 2 cm.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Leg de noedels in een saladekom.
Meng voor de dressing sojasaus en sesamolie. Rasp de limoen en voeg naar smaak rasp en sap toe aan de dressing. Klop voor het serveren even kort door elkaar.
Verwarm een scheutje olie in de wok en bak van de geklutste eieren een omelet. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes. Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie. Wok de paprika en paksoi 3-5 minuten op hoog vuur. Meng de groenten door de noedels en kruid naar smaak met peper en zout en eventueel een mespuntje chilipoeder. Meng de dressing door de noedels.
Verdeel de noedelsalade over de borden en serveer met de reepjes omelet. Maak het gerecht af met de blaadjes peterselie en de zeewiercrackers.