Nasi met veel groenten
Vlees

Nasi met veel groenten

en kip

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 eetlepel(s) nasikruiden
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 100 gram rijst
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram witte kool
  • 75 gram wortel
  • 200 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 eetlepel(s) nasikruiden
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 200 gram rijst
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram witte kool
  • 150 gram wortel
  • 300 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 eetlepel(s) nasikruiden
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 300 gram rijst
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 gram witte kool
  • 225 gram wortel
  • 400 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 eetlepel(s) nasikruiden
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 400 gram rijst
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 gram witte kool
  • 300 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kook de rijst een paar uur of zelfs een dag van tevoren. De nasi wordt namelijk nog lekkerder als je ‘m maakt met goed afgekoelde rijst. Ook lekker met een gebakken eitje!

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snijd de witte kool in parten en vervolgens in flinterdunne reepjes. Snijd de wortels in kleine blokjes en snipper de ui.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de kip met de helft van de nasikruiden 4-5 min. op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met sojasaus. Neem uit de pan.

Stap 4

Doe de kool, wortel, ui en de rest van de nasikruiden in de wok en roerbak 4 min.

Stap 5

Voeg de kip en de rijst toe en warm al omscheppend nog 2 min. door.