Nasi met crunchy pinda-tofu
Vega

Nasi met crunchy pinda-tofu

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 eetlepel(s) agavesiroop
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 100 gram rijst
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.25 stuk(s) spitskool
  • 100 gram tofu
  • 30 milliliter water
  • 100 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) agavesiroop
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 200 gram rijst
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 200 gram tofu
  • 60 milliliter water
  • 200 gram wortel
  • 6 eetlepel(s) agavesiroop
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 6 eetlepel(s) pindakaas
  • 300 gram rijst
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.75 stuk(s) spitskool
  • 300 gram tofu
  • 90 milliliter water
  • 300 gram wortel
  • 8 eetlepel(s) agavesiroop
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 8 eetlepel(s) pindakaas
  • 400 gram rijst
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 400 gram tofu
  • 120 milliliter water
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is sambal jou te pittig? Laat het dan gewoon weg :)

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Doe de pindakaas, sojasaus, agavesiroop en de helft van de sambal in een kom. Voeg het water toe en meng door elkaar tot een dikke saus. Breek de tofu in stukjes van 1,5 a 2 centimeter en doe bij de pindasaus in de kom. Schep om zodat alle stukjes tofu rondom bedekt zijn met de saus.

Stap 3

Verdeel de tofu in pindasaus over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak 20-25 minuten in het midden van de oven.

Stap 4

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de prei in ringetjes en was zorgvuldig.

Stap 5

Verhit een flinke scheut olie in wok of hapjespan en fruit de knoflook met de sambal 2 minuten. Voeg de prei, wortel en kool toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de rijst toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Schep de nasi op middelhoog vuur 2 minuten om en neem van het vuur.

Stap 6

Verdeel de nasi over de borden. Neem de pinda-tofu uit de oven, verdeel over de borden nasi en serveer.