Nasi Goreng met spiegelei en biefstukpuntjes
Vlees

Nasi Goreng met spiegelei en biefstukpuntjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 150 gram biefstukpuntjes
  • 25 gram boemboe
  • 50 gram cassave kroepoek
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram rijst
  • 2 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram waspeen
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 50 gram boemboe
  • 100 gram cassave kroepoek
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram rijst
  • 4 eetlepel(s) rijstazijn
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram waspeen
  • 450 gram biefstukpuntjes
  • 75 gram boemboe
  • 150 gram cassave kroepoek
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram rijst
  • 6 eetlepel(s) rijstazijn
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 gram waspeen
  • 600 gram biefstukpuntjes
  • 100 gram boemboe
  • 200 gram cassave kroepoek
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram rijst
  • 8 eetlepel(s) rijstazijn
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 gram waspeen

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • sate prikkers

Bereidingswijze

Stap 1

Kook in een pan met ruim water de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Haal ondertussen de biefstuk puntjes uit de koeling, dep droog en kruid naar smaak met peper, zout, ketjap en sambal oelek. Rijg de biefstukpuntjes op satéprikkers. Was de prei, wortel en komkommer. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak de ui schoon.

Stap 2

Verdeel de gekookte rijst over een bord met groot oppervlak zodat de rijst snel kan terugkoelen. Plaats het bord in de koelkast of zet weg op een koude plaats.

Stap 3

Schil en snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in dunne ringetjes. Snijd de snack komkommer in schuine plakjes en ui in halve ringetjes. Breng de ui en komkommer op smaak met suiker, zout en azijn.

Stap 4

Verwarm een grillpan op laag vuur. Verwarm een wok/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en laat goed heet worden. Fruit nu de knoflook, prei en wortel goed aan. Draai het vuur lager en fruit de boemboe 2 minuten mee. Voeg nu de afgekoelde rijst toe en bak vervolgens nog 5 a 6 minuten. Proef en kruid naar smaak met peper en zout. Zet vuur hoger onder grillpan en grill de saté van biefstukpuntjes 2 a 3 minuten per kant.

Stap 5

Verwarm ondertussen ook een bakpan en voeg een scheutje olie toe. Zodra de olie heet is bak je de spiegeleitjes.

Stap 6

Verdeel de nasi met biefstukpuntjes over de borden en dresseer het bord met de zoetzure komkommer en ui, kroepoek en de spiegeleitjes. Serveer samen met wat sambal voor de liefhebber.