Nasi met gebakken tempeh
Vegan

Nasi met gebakken tempeh

en satésaus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 75 gram parboiled rijst
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 75 gram prei
  • 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
  • 100 gram tempeh
  • 50 milliliter water
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 gram parboiled rijst
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 150 gram prei
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 200 gram tempeh
  • 100 milliliter water
  • 200 gram witte kool
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 225 gram parboiled rijst
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 225 gram prei
  • 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
  • 300 gram tempeh
  • 150 milliliter water
  • 300 gram witte kool
  • 300 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parboiled rijst
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 300 gram prei
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 400 gram tempeh
  • 200 milliliter water
  • 400 gram witte kool
  • 400 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt een deel van de satésaus (voor de liefhebbers) lekker pittig maken door er sambal oelek naar smaak aan toe te voegen. Begin met een beetje en voeg pas meer toe als je eerst geproefd hebt.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel schuin op de pan uitstomen.

Stap 2

Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de knoflook en sambal 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de witte kool en prei toe en bak 5-6 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en meng goed door.

Stap 4

Voeg de rijst toe en schep alles om. Bak de nasi nog 2-3 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met ketjap manis en eventueel sambal.

Stap 5

Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh in ongeveer 7 minuten goudbruin en krokant. Voeg na 6 minuten een scheut ketjap manis en bak nog 1 minuut toe zodat de tempeh karamelliseert. Neem van het vuur.

Stap 6

Verwarm de pindakaas met een scheut heet water in een steelpan en roer tot een gladde saus. Voeg wat ketjap manis toe en meng tot satésaus. Verdun met extra water als de saus te dik is. Serveer de nasi met de gebakken tempeh en de warme satésaus.