Nasi met gebakken kalkoenblokjes
Vlees

Nasi met gebakken kalkoenblokjes

en satésaus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 100 gram kalkoenfilet black garlic
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 75 gram parboiled rijst
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 75 gram prei
  • 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
  • 50 milliliter water
  • 100 gram witte kool
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 200 gram kalkoenfilet black garlic
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 gram parboiled rijst
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 150 gram prei
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 100 milliliter water
  • 200 gram witte kool
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 300 gram kalkoenfilet black garlic
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 225 gram parboiled rijst
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 225 gram prei
  • 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
  • 150 milliliter water
  • 300 gram witte kool
  • 300 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 400 gram kalkoenfilet black garlic
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parboiled rijst
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 300 gram prei
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 200 milliliter water
  • 400 gram witte kool
  • 400 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt een deel van de satésaus (voor de liefhebbers) lekker pittig maken door er sambal oelek naar smaak aan toe te voegen. Begin met een beetje en voeg pas meer toe als je eerst geproefd hebt.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel schuin op de pan uitstomen.

Stap 2

Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de knoflook en sambal 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de witte kool en prei toe en bak 5–6 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en meng goed door.

Stap 4

Verhit in een andere koekenpan een beetje olie en bak de kalkoenfilet in 4–5 minuten gaar en goudbruin op middelhoog vuur.

Stap 5

Voeg de gekookte rijst en gebakken kalkoen toe aan de groenten en schep alles goed om. Bak de nasi nog 2–3 minuten zodat de smaken kunnen mengen. Breng op smaak met ketjap manis en eventueel peper en zout.

Stap 6

Verwarm de pindakaas met het water in een steelpan en roer tot een gladde saus. Voeg een scheutje ketjap manis toe en meng tot satésaus. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik is. Schep de nasi op de borden en serveer met de warme satésaus.