Nasi met gebakken eitje
en satésaus
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 75 gram parboiled rijst
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 75 gram prei
- 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
- 50 milliliter water
- 100 gram witte kool
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 gram parboiled rijst
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 150 gram prei
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 100 milliliter water
- 200 gram witte kool
- 200 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 225 gram parboiled rijst
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 225 gram prei
- 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
- 150 milliliter water
- 300 gram witte kool
- 300 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 gram parboiled rijst
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 300 gram prei
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 200 milliliter water
- 400 gram witte kool
- 400 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Je kunt je satésaus lekker pittig maken door er sambal oelek naar smaak aan toe te voegen. Begin met een beetje en voeg pas meer toe als je eerst geproefd hebt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel schuin op de pan uitstomen.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een wok of ruime koekenpan. Bak de knoflook en sambal 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg de kool en prei toe en bak nog 5–6 minuten. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en meng door elkaar.
Voeg de gekookte rijst toe en schep alles om. Bak de nasi 2–3 minuten op middelhoog vuur zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met de ketjap manis en eventueel peper en zout.
Verwarm de pindakaas met het water in een steelpan en roer tot een gladde saus. Voeg de ketjap manis toe en meng tot satésaus. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik is.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleieren van de eieren. Schep de nasi op de borden, leg op elk bord een gebakken ei en serveer met de warme satésaus.