Moussaka met rundergehakt
Vlees

Moussaka met rundergehakt

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 15 gram boter
  • 25 gram geraspte kaas
  • 0.25 theelepel(s) kaneel
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 125 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 105 milliliter passata
  • 100 gram rundergehakt
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram boter
  • 50 gram geraspte kaas
  • 0.5 theelepel(s) kaneel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 250 milliliter melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 210 milliliter passata
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 45 gram boter
  • 75 gram geraspte kaas
  • 0.75 theelepel(s) kaneel
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 375 milliliter melk
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 315 milliliter passata
  • 300 gram rundergehakt
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter melk
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 420 milliliter passata
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Tip: je kunt deze ovenschotel ook al een dag of een paar uur eerder voorbereiden. Dan hoef je hem alleen nog maar in de oven te doen op het moment dat je hem wil gaan eten. Houd wel rekening met 10 minuten langere oventijd als je een schaal afgekoelde moussaka gaat bakken.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Kook de plakjes in water met een beetje zout 6 min. en giet af.

Stap 2

Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de plakken 10 min. in de oven.

Stap 3

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt in 6 min. rul. Voeg de ui, knoflook, kaneel en oregano toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten op laag vuur koken en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verhit voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Gaar het mengsel 2 min. en voeg dan de melk toe. Breng al roerend met een garde aan de kook tot het een mooie gebonden saus is. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat, als je in huis hebt.

Stap 5

Vet een ovenschaal in. Neem de aubergines uit de oven en leg de aubergineplakken op de bodem van de schaal. Schep er de gehaktsaus op en leg daar de aardappelschijfjes op. Schenk de bechamel erover, bestrooi met de kaas en zet de schaal 25 min. in de oven. Serveer de moussaka in de ovenschaal.