Mosselen in witte wijn
Vis

Mosselen in witte wijn

met knoflookyoghurt en stokbrood

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 1000 gram mosselen
  • 5 gram peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 45 milliliter volle yoghurt
  • 125 mililiter witte wijn
  • 150 gram wortel
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2000 gram mosselen
  • 10 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 250 mililiter witte wijn
  • 300 gram wortel
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 3000 gram mosselen
  • 15 gram peterselie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 135 milliliter volle yoghurt
  • 375 mililiter witte wijn
  • 450 gram wortel
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 4000 gram mosselen
  • 20 gram peterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 180 milliliter volle yoghurt
  • 500 mililiter witte wijn
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heerlijk: blus de mosselen af met bier in plaats van witte wijn. Mocht je de mosselen zonder alcohol willen bereiden, kan dat natuurlijk ook. Vervang dan de hoeveelheid wijn door groentebouillon of een alcoholvrij biertje.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Neem je tijd voor het controleren en schoonmaken van de mosselen. Was je gootsteen en vul de gootsteen met koud water. Leg de mosselen in het water en controleer op kapotte schelpen, deze gooi je weg. Als een mossel openstaat, geef een tik met een lepel of tik met de mossel op het aanrecht. Als ze dan niet sluiten is de mossel al dood en kun je deze weggooien. Als je de kapotte en dode mosselen hebt weggegooid, controleer de goede mosselen op onzuiverheden op de schelp en verwijder eventueel de 'baard' van de mossel (draadje tussen de mossel). Spoel de mosselen tot het water volledig helder is.

Stap 2

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het stokbrood en bak vervolgens het stokbrood af.

Stap 3

Doe de yoghurt in een kom. Maak de knoflook schoon en pers de knoflook uit boven de yoghurt. Voeg de honing, peper en zout toe aan de yoghurt en meng dit tot een sausje.

Stap 4

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Maak de ui en wortel schoon. Was de peterselie. Snijd de wortel in plakjes, de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Neem een grote kookpan en verhit hierin wat olie. Voeg de gesneden groenten inclusief peterselie toe aan de pan en fruit 5 minuten mee.

Stap 5

Voeg de mosselen, peper en zout toe aan de pan. Blus af met de witte wijn. Doe een deksel op de pan en laat de mosselen circa 5 minuten garen op hoog vuur. Schud de pan tussendoor een paar keer, zodat de mosselen allemaal open gaan. Controleer of de mosselen allemaal open zijn en haal van het vuur.

Stap 6

Haal het stokbrood uit de oven en snijd in plakjes. Serveer de mosselpan met het stokbrood en knoflookyoghurt aan tafel. Dip de mosselen in de yoghurt en genieten maar!