
Miso noodlesoep
met savooiekool en paddenstoelen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 2 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 mililiter kokend water
- 15 mililiter miso pasta
- 100 gram paddenstoelenmix
- 0.25 stuk(s) savooie kool
- 75 gram sobanoedels
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 4 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 mililiter kokend water
- 25 mililiter miso pasta
- 200 gram paddenstoelenmix
- 0.5 stuk(s) savooie kool
- 150 gram sobanoedels
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 6 stuk(s) eieren
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 mililiter kokend water
- 40 mililiter miso pasta
- 300 gram paddenstoelenmix
- 0.75 stuk(s) savooie kool
- 225 gram sobanoedels
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 8 stuk(s) eieren
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 mililiter kokend water
- 50 mililiter miso pasta
- 400 gram paddenstoelenmix
- 1 stuk(s) savooie kool
- 300 gram sobanoedels
- 4 eetlepel(s) sojasaus
TIP
Voeg wat gedroogde chiliflakes toe voor wat extra pit!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de eieren en kook de eieren in circa 6 minuten gaar. Houd je liever van een hardgekookt ei? Kook de eieren dan wat langer. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan zodat je de eieren straks gemakkelijk kunt pellen.
Breng een pan met de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de soep. Breng nog een pan met water aan de kook voor noedels en kook de noedels in circa 6 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water.
Snijd de savooiekool in dunne reepjes en doe in een vergiet. Spoel schoon onder de kraan en laat uitlekken.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof. Verwarm wat olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de miso toe en fruit 1 minuut mee. Blus af met het kokende water en laat zachtjes pruttelen.
Voeg de savooiekool toe en kook 5 minuten mee. Voeg de sojasaus toe en roer geheel.
Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Schep de noodles in diepe kommen en schep de misosoep met groenten erop. Maak af met de gekookte eitjes.