Mihoen met Aziatische groenten en hennepzaadjes
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 teentje(s) knoflook
- 65 gram noedels
- 125 gram oesterzwammen
- 1 stuk(s) paksoi
- 1 milliliter sesamolie
- 1 gram sesamzaadjes
- 15 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 125 gram noedels
- 250 gram oesterzwammen
- 2 stuk(s) paksoi
- 1 milliliter sesamolie
- 1 gram sesamzaadjes
- 30 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 3 teentje(s) knoflook
- 190 gram noedels
- 375 gram oesterzwammen
- 3 stuk(s) paksoi
- 2 milliliter sesamolie
- 2 gram sesamzaadjes
- 45 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 250 gram noedels
- 500 gram oesterzwammen
- 4 stuk(s) paksoi
- 2 milliliter sesamolie
- 2 gram sesamzaadjes
- 60 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) ui
Bereidingswijze
Kook de mihoen volgens de verpakking. Bij mihoen zal dit ongeveer 2 minuten zijn, en bij andere noedels iets langer, dus controleer goed de verpakking. Spoel na het koken de mihoen af onder de kraan en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de baby paksoi in repen van 1 centimeter breed. Scheur de oesterzwammen in repen van 1 centimeter breed. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
Roerbak in wok de knoflook en de ui kort aan in een scheutje olie, voeg de baby paksoi en de paddenstoelen toe en bak deze gaar in 4 tot 5 minuten.
Voeg daarna de gekookte mihoen, de sojasaus, de rest van de sesamzaadjes en naar wens de sambal toe aan de groenten en verwarm nog 3 tot 4 minuten door tot de mihoen goed warm is.
Meng de hennepzaadjes en de sesamolie door de mihoen met de groenten en breng indien nodig op smaak met een beetje extra sojasaus en sambal.