Mexicaanse wrap met zwarte bonen
Vegan

Mexicaanse wrap met zwarte bonen

en tomaat

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 3 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 45 gram plantaardige yoghurt
  • 125 gram tomaat
  • 3 stuk(s) tortilla wraps
  • 25 gram winterpostelein
  • 80 gram zwarte bonen gedroogd
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 6 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 90 gram plantaardige yoghurt
  • 250 gram tomaat
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 50 gram winterpostelein
  • 160 gram zwarte bonen gedroogd
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 9 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 135 gram plantaardige yoghurt
  • 350 gram tomaat
  • 9 stuk(s) tortilla wraps
  • 75 gram winterpostelein
  • 240 gram zwarte bonen gedroogd
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 12 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 180 gram plantaardige yoghurt
  • 500 gram tomaat
  • 12 stuk(s) tortilla wraps
  • 100 gram winterpostelein
  • 320 gram zwarte bonen gedroogd

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • vergiet
  • snijplank
  • knoflookpers
  • mes
  • mengkom
  • hapjespan
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Let op dat dit gerecht extra tijd kost om de zwarte bonen te weken en te koken. Heb je deze tijd niet? Dan kan je een blik (zwarte) bonen of andere peulvruchten kopen en deze verwerken in het recept. En de zwarte bonen een keer later gebruiken. Eventueel strooi je wat plantaardige geraspte kaas over de burrito’s voordat je ze in de oven zet.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Droge zwarte bonen moeten geweekt worden. Spoel ze eerst af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 2-3 keer zoveel water als bonen aan. Week de bonen 8-12 uur. Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water, tot het ongeveer twee vingers boven de bonen staat. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in vieren. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Voeg paprikapoeder, paddenstoelen en tomaatjes toe aan de ui en bak 10 minuten.

Stap 3

Giet de zwarte bonen af, voeg toe aan de groenten en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de pan.

Stap 4

Vet een ovenschaal in. Verdeel het groenten-bonenmengsel over de wraps en vouw de wraps dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Meng voor de saus de yoghurt, geperste knoflook, de achtergehouden peterselie, peper en zout. Was de winterpostelein. Maak een snelle dressing met olie, azijn, peper en zout. Hak de winterpostelein grof en meng met de dressing.

Stap 6

Haal de burritos uit de oven en serveer met de winterpostelein en de knoflooksaus.