Mexicaanse wrap met zwarte bonen
en kalkoen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 20 gram geraspte kaas
- 100 gram kalkoenfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 3 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 125 gram tomaat
- 3 stuk(s) tortilla wraps
- 25 gram winterpostelein
- 100 gram witte champignons
- 45 milliliter yoghurt
- 60 gram zwarte bonen gedroogd
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) gele ui
- 40 gram geraspte kaas
- 200 gram kalkoenfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 6 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram tomaat
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 50 gram winterpostelein
- 200 gram witte champignons
- 90 milliliter yoghurt
- 120 gram zwarte bonen gedroogd
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 60 gram geraspte kaas
- 300 gram kalkoenfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 9 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 350 gram tomaat
- 9 stuk(s) tortilla wraps
- 75 gram winterpostelein
- 300 gram witte champignons
- 135 milliliter yoghurt
- 180 gram zwarte bonen gedroogd
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) gele ui
- 80 gram geraspte kaas
- 400 gram kalkoenfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 12 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 gram tomaat
- 12 stuk(s) tortilla wraps
- 100 gram winterpostelein
- 400 gram witte champignons
- 180 milliliter yoghurt
- 240 gram zwarte bonen gedroogd
Benodigdheden
- ovenschaal
- vergiet
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- mengkom
- hapjespan
- salade kom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Let op dat dit gerecht extra tijd kost om de zwarte bonen te weken en te koken. Heb je deze tijd niet? Dan kan je een blik (zwarte) bonen of andere peulvruchten kopen en deze verwerken in het recept. En de zwarte bonen een keer later gebruiken.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Droge zwarte bonen moeten geweekt worden. Spoel ze eerst af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 2-3 keer zoveel water als bonen aan. Week de bonen 8-12 uur. Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water, tot het ongeveer twee vingers boven de bonen staat. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Snipper de ui. Poets de witte champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Bak de kalkoenblokjes 5 minuten mee. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Voeg paprikapoeder, champignons en tomaatjes toe aan de ui en bak nog 10 minuten.
Giet de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg toe aan de groenten en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de pan.
Vet een ovenschaal in. Verdeel het groenten-bonenmengsel over de wraps en vouw de wraps dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
Meng voor de saus de yoghurt, geperste knoflook, de achtergehouden peterselie, peper en zout. Was de winterpostelein. Maak een snelle dressing met olie, azijn, peper en zout. Hak de winterpostelein grof en meng met de dressing.
Haal de burritos uit de oven en serveer met de winterpostelein en de knoflooksaus.