Mexicaanse wrap met zwarte bonen
en tomaat
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 20 gram geraspte kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 3 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 125 gram tomaat
- 3 stuk(s) tortilla wraps
- 25 gram winterpostelein
- 100 gram witte champignons
- 45 milliliter yoghurt
- 80 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) gele ui
- 40 gram geraspte kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 6 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram tomaat
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 50 gram winterpostelein
- 200 gram witte champignons
- 90 milliliter yoghurt
- 160 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 60 gram geraspte kaas
- 3 teentje(s) knoflook
- 9 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 350 gram tomaat
- 9 stuk(s) tortilla wraps
- 75 gram winterpostelein
- 300 gram witte champignons
- 135 milliliter yoghurt
- 240 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) gele ui
- 80 gram geraspte kaas
- 4 teentje(s) knoflook
- 12 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 gram tomaat
- 12 stuk(s) tortilla wraps
- 100 gram winterpostelein
- 400 gram witte champignons
- 180 milliliter yoghurt
- 320 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Benodigdheden
- ovenschaal
- vergiet
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- mengkom
- hapjespan
- salade kom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Wanneer je knoflooksaus zelf maakt wordt de saus lekkerder als die wat langer de tijd krijgt om op smaak te komen. Dus heb je eerder in de dag al even tijd, maak dan alvast je saus. Kijk hiervoor in stap 5.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui. Poets de witte champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Voeg paprikapoeder, champignons en tomaatjes toe aan de ui en bak 10 minuten.
Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg toe aan de groenten en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de pan.
Vet een ovenschaal in. Verdeel het groenten-bonenmengsel over de wraps en vouw de wraps dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
Meng voor de saus de yoghurt, geperste knoflook, de achtergehouden peterselie, peper en zout. Was de winterpostelein. Maak in een saladekom een snelle dressing met olie, azijn, peper en zout. Hak de winterpostelein grof en meng met de dressing.
Haal de burritos uit de oven en serveer met de winterpostelein en de knoflooksaus.