Mexicaanse shakshuka met breekbrood
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.25 stuk(s) breekbrood
- 150 gram chili sin carne
- 2 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 50 gram komijnekaas
- 1 gram tomaten
- 0.5 stuk(s) breekbrood
- 300 gram chili sin carne
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groene paprika
- 100 gram komijnekaas
- 2 gram tomaten
- 1 stuk(s) breekbrood
- 450 gram chili sin carne
- 6 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groene paprika
- 150 gram komijnekaas
- 3 gram tomaten
- 1 stuk(s) breekbrood
- 600 gram chili sin carne
- 8 stuk(s) eieren
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 2 stuk(s) groene paprika
- 200 gram komijnekaas
- 4 gram tomaten
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- hapjespan
Tip
Je kunt de shakshuka ook alleen in de pan maken als je geen vuurvaste pan hebt, dek de pan bij stap 5 af met een deksel en laat garen tot het eiwit gestold is.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Maak de ui schoon en snipper grof.
Fruit de ui en de paprika 5 minuten aan in wat olijfolie in een hapjespan. Snijd ondertussen de tomaten grof en voeg toe aan de groente. Fruit 3 minuten mee.
Blus af met de chili sin carne en warm door tot aan het kookpunt. Snijd de kaas in blokjes.
Maak met behulp van een lepel kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in. Roer niet meer door. Verdeel er de blokjes kaas overheen en kruid met versgemalen peper.
Plaats de pan ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg het breekbrood er de laatste 10 minuten bij. Het eiwit dient gestold te zijn. Zet anders nog iets langer in de oven.
Serveer de shakshuka samen met het breekbrood.