Mexicaanse burrito met zwarte bonen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 25 gram plantaardige geraspte kaas
- 50 gram plantaardige yoghurt
- 100 gram tomaatjes
- 2 stuk(s) tortilla wraps
- 0.5 stuk(s) ui
- 50 gram witte champignons
- 0.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 50 gram plantaardige geraspte kaas
- 100 gram plantaardige yoghurt
- 200 gram tomaatjes
- 4 stuk(s) tortilla wraps
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram witte champignons
- 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 75 gram plantaardige geraspte kaas
- 150 gram plantaardige yoghurt
- 300 gram tomaatjes
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 1.5 stuk(s) ui
- 150 gram witte champignons
- 1.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 100 gram plantaardige geraspte kaas
- 200 gram plantaardige yoghurt
- 400 gram tomaatjes
- 8 stuk(s) tortilla wraps
- 2 stuk(s) ui
- 200 gram witte champignons
- 2 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Je kan ook gedroogde zwarte bonen gebruiken voor dit gerecht.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Was de tomaatjes en halveer ze. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de champignons, tomaatjes en paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de groenten en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in. Verdeel het groente-bonen mengsel over de wraps en vouw dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met kaas. Nog vulling over? Schep dit dan bij de wraps in de ovenschaal. Bak ca. 10 minuten in het midden van de oven.
Doe de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook en voeg toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Haal de burritos uit de oven en serveer met de knoflooksaus.