Mexicaanse burrito met zwarte bonen
Vlees

Mexicaanse burrito met zwarte bonen

kip en tomaat

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram tomaatjes
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 45 milliliter volle yoghurt
  • 50 gram witte champignons
  • 80 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 5 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram tomaatjes
  • 4 stuk(s) tortilla wraps
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 100 gram witte champignons
  • 160 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 10 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram tomaatjes
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 135 milliliter volle yoghurt
  • 150 gram witte champignons
  • 240 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 10 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram tomaatjes
  • 8 stuk(s) tortilla wraps
  • 180 milliliter volle yoghurt
  • 200 gram witte champignons
  • 320 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze week geniet je bij twee gerechten van de heerlijke yoghurtsaus. TIP: maak in 1x extra veel zodat je er twee dagen van kunt genieten!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Snipper de ui. Poets de champignons schoon en snijd in vieren. Was de tomaatjes en snijd in vieren. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de kipdijreepjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de champignons, tomaatjes en paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee.

Stap 3

Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de groenten en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de pan.

Stap 4

Vet een ovenschaal in. Leg de wraps op een snijplank en verdeel het groenten-bonenmengsel over de wraps en vouw de wraps dicht. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak 10 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Doe de yoghurt in een kommetje. Maak de knoflook schoon en pers boven de yoghurt uit. Voeg de rest van de peterselie, peper, zout en honing toe en roer geheel.

Stap 6

Haal de burritos uit de oven en serveer met de knoflooksaus.