Mexicaanse bonenschotel
Vlees

Mexicaanse bonenschotel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 gram bonenmix
  • 100 gram kipdijreepjes
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 5 gram mexicaanse kruiden
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 65 gram quinoa
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tomaten
  • 50 milliliter water
  • 0.5 gram bonenmix
  • 200 gram kipdijreepjes
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram mexicaanse kruiden
  • 1 stuk(s) paprika
  • 130 gram quinoa
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 3 gram tomaten
  • 100 milliliter water
  • 0.5 gram bonenmix
  • 300 gram kipdijreepjes
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 10 gram mexicaanse kruiden
  • 1 stuk(s) paprika
  • 195 gram quinoa
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tomaten
  • 150 milliliter water
  • 1 gram bonenmix
  • 400 gram kipdijreepjes
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 15 gram mexicaanse kruiden
  • 2 stuk(s) paprika
  • 260 gram quinoa
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 5 gram tomaten
  • 200 milliliter water

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Was goed. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de paprika in repen.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en fruit er de ui in aan. Voeg 2/3e van de kruidenmix en alle kipdijreepjes toe en bak goudbruin. Schep uit de pan.

Stap 3

Bak in dezelfde pan de paprikareepjes en de prei in 5 minuten glazig. Voeg de kipreepjes weer toe.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen met het water toe aan de pan en stoof 10 minuten met een deksel op de pan.

Stap 5

Kook ondertussen de quinoa volgens de bereidingstijd op de verpakking.

Stap 6

Serveer de bonenstoof met de quinoa