
Mexicaans feestje
met tortilla chips
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 40 gram geraspte kaas
- 120 gram kidneyboon
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 60 stuk(s) mais
- 40 gram nacho's
- 1 theelepel(s) paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram tomaatjes
- 75 gram geraspte kaas
- 240 gram kidneyboon
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 120 stuk(s) mais
- 80 gram nacho's
- 2 theelepel(s) paprikapoeder
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 150 gram tomaatjes
- 120 gram geraspte kaas
- 360 gram kidneyboon
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 180 stuk(s) mais
- 120 gram nacho's
- 3 theelepel(s) paprikapoeder
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 225 gram tomaatjes
- 150 gram geraspte kaas
- 480 gram kidneyboon
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 240 stuk(s) mais
- 160 gram nacho's
- 4 theelepel(s) paprikapoeder
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram tomaatjes
Tip
Voeg extra crème fraîche toe voeg wat smeuïgheid!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en tomaten en snijd in blokjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in. Zet het vuur wat lager en voeg de paprikapoeder toe. Voeg de gesneden paprika en tomaat toe en bak 5 minuten mee.
Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en laat uitlekken. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie, bonen en mais toe aan de pan.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep in een diepe ovenschaal en bedek met de chips. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 minuten tot de kaas mooi goudbruin kleurt.
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel over de borden.