Mexicaans feestje
Vega

Mexicaans feestje

met tortilla chips

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 40 gram geraspte kaas
  • 190 gram kidneybonen in saus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 80 stuk(s) mais
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 40 gram nacho's
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram trostomaten
  • 75 gram geraspte kaas
  • 380 gram kidneybonen in saus
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 160 stuk(s) mais
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 75 gram nacho's
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram trostomaten
  • 120 gram geraspte kaas
  • 570 gram kidneybonen in saus
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 240 stuk(s) mais
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 120 gram nacho's
  • 1.5 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram trostomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 760 gram kidneybonen in saus
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 320 stuk(s) mais
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 gram nacho's
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram trostomaten

Tip

Voeg extra crème fraîche toe voeg wat smeuïgheid!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

STAP 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in. Zet het vuur wat lager en voeg de paprikapoeder toe. Voeg de gesneden paprika en tomaat toe en bak 5 minuten mee.

STAP 4

Doe de mais in een vergiet en laat uitlekken. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie, kidneybonen in saus en mais toe aan de pan.

STAP 5

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep in een diepe ovenschaal en bedek met de chips. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 minuten tot de kaas mooi goudbruin kleurt.

STAP 6

Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel over de borden.