Met feta en hazelnoten gevulde portobello
en couscous
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.25 stuk(s) citroen
- 100 milliliter groentebouillon
- 20 gram hazelnoten
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 37.5 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 50 gram plantaardige yoghurt
- 10 gram platte peterselie
- 1 stuk(s) portobello
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 25 gram veldsla
- 75 gram volkoren couscous
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) citroen
- 200 milliliter groentebouillon
- 40 gram hazelnoten
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 75 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 100 gram plantaardige yoghurt
- 20 gram platte peterselie
- 2 stuk(s) portobello
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram veldsla
- 150 gram volkoren couscous
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 0.75 stuk(s) citroen
- 300 milliliter groentebouillon
- 60 gram hazelnoten
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 112.5 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 150 gram plantaardige yoghurt
- 30 gram platte peterselie
- 3 stuk(s) portobello
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram veldsla
- 225 gram volkoren couscous
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) citroen
- 400 milliliter groentebouillon
- 80 gram hazelnoten
- 8 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 150 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 200 gram plantaardige yoghurt
- 40 gram platte peterselie
- 4 stuk(s) portobello
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram veldsla
- 300 gram volkoren couscous
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Rollen de hazelnoten van je snijplank? In plaats van de hazelnoten te snijden met een mes, kun je ze ook pletten met een groot mes.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en pers de knoflook uit in een bakje. Was de peterselie en snijd fijn.
Verhit een hapjespan en rooster de hazelnoten. Als de hazelnoten kleur krijgen, haal uit de pan en zet apart. Verhit wat olie in de hapjespan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Zet het vuur uit. Verkruimel de feta boven de pan met ui en knoflook en voeg 1/3e van de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Leg de hazelnoten op een snijplank en hak grof. Voeg toe aan het fetamengsel en meng geheel.
Verwijder eventueel wat zand van de portobello's met keukenpapier en leg de portobello's op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het steeltje van de portobello. Snijd het steeltje in stukjes en voeg toe aan het fetamengsel. Smeer de portobello's aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Vul de portobello's met het feta-hazelnotenmengsel. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten. Breng water aan de kook voor de bouillon en los de bouillon op. Als de bouillon kookt, voeg de couscous toe en zet het vuur uit. Laat de couscous garen in de bouillon. Roer tussendoor met een vork zodat het niet gaat klonteren.
Was de citroen en dep droog. Doe voor de yoghurtsaus de yoghurt, de rest van de knoflook, 1/3e van de peterselie, agavesiroop, peper en zout in een kommetje. Rasp wat citroenrasp boven het kommetje. Snijd de citroen doormidden en pers uit. Voeg 1/3e van het sap toe aan de yoghurt en roer geheel.
Als de couscous gaar is, voeg extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap en peterselie toe. Was de veldsla in een vergiet en laat uitlekken. Haal de portobello's uit de oven en laat afkoelen. Voeg de veldsla toe aan de couscous en verdeel de couscous over de borden. Schep wat van de yoghurtsaus op de couscous en leg de portobello er bovenop.