Melanzane
met rozemarijn-aardappeltjes
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) aubergine
- 5 gram basilicum
- 1 eetlepel(s) bloem
- 25 gram boter
- 50 gram kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 125 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 105 milliliter passata
- 5 gram rozemarijn
- 400 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) aubergine
- 10 gram basilicum
- 2 eetlepel(s) bloem
- 50 gram boter
- 100 gram kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 250 milliliter melk
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 210 milliliter passata
- 10 gram rozemarijn
- 600 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) aubergine
- 15 gram basilicum
- 3 eetlepel(s) bloem
- 75 gram boter
- 150 gram kaas
- 3 teentje(s) knoflook
- 375 milliliter melk
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 315 milliliter passata
- 15 gram rozemarijn
- 800 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) aubergine
- 20 gram basilicum
- 4 eetlepel(s) bloem
- 100 gram boter
- 200 gram kaas
- 4 teentje(s) knoflook
- 500 milliliter melk
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 420 milliliter passata
- 20 gram rozemarijn
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel over de aardappeltjes. Bestrooi met zout naar smaak en bak de aardappeltjes 45-50 min. in de oven.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik en leg ze op een andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de plakken 20 min. in de oven.
Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de takjes in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. Voeg de passata en de stukjes basilicumsteel toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten op laag vuur koken en breng op smaak met peper en zout.
Verhit voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Gaar het mengsel 2 min. en voeg dan de melk toe. Breng al roerend met een garde aan de kook tot het een mooie gebonden saus is. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat, als je in huis hebt.
Vet een ovenschaal in. Neem de aubergines uit de oven. Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem van de schaal. Schenk er de helft van de tomatensaus en vervolgens de helft van de bechamel over. Herhaal met de rest van de aubergine, tomatensaus en bechamel. Rasp de kaas erover. Zet de schaal 20 min. in de oven.
Neem de melanzane uit de oven en garneer met blaadjes basilicum. Serveer de melanzane met de rozemarijnaardappeltjes.