Mediterraanse vispasta
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) chilipeper
- 0.25 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 120 gram koolvisblokjes
- 5 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 stuk(s) olijven
- 0.5 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 50 gram spinazie
- 100 gram tomaatjes
- 100 gram volkoren fusilli
- 0.5 stuk(s) chilipeper
- 0.5 stuk(s) citroen
- 4 teentje(s) knoflook
- 240 gram koolvisblokjes
- 10 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 80 stuk(s) olijven
- 1 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 200 gram tomaatjes
- 200 gram volkoren fusilli
- 0.75 stuk(s) chilipeper
- 0.75 stuk(s) citroen
- 6 teentje(s) knoflook
- 360 gram koolvisblokjes
- 15 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 120 stuk(s) olijven
- 2 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 150 gram spinazie
- 300 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuk(s) chilipeper
- 1 stuk(s) citroen
- 8 teentje(s) knoflook
- 480 gram koolvisblokjes
- 20 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 160 stuk(s) olijven
- 2 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 200 gram spinazie
- 400 gram tomaatjes
- 400 gram volkoren fusilli
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Roer tijdens het koken van de pasta door de pan zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar.
Maak de rode ui en knoflook schoon. Snipper de rode ui en snijd de knoflook grof. Snijd de benodigde chili in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de tomaatjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chiliringetjes. Voeg na 5 minuten de paprikablokjes, paprikapoeder en de tomaatjes in z'n geheel toe.
Als de pasta gaar is, giet het vocht af en doe de pasta terug in de pan. Besprenkel met extra vierge olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Was de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Giet het vocht van de olijven af. Voeg de visblokjes, spinazie en olijven toe aan de pasta en bak het geheel in 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de pasta toe aan de groenten in de pan en breng op smaak met citroensap en zout. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pasta en hussel geheel. Verdeel de pasta over de borden.