Mediterraanse pasta
Vega

Mediterraanse pasta

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 50 gram geitenfeta
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 40 stuk(s) olijven
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram volkoren fusilli
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram geitenfeta
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 80 stuk(s) olijven
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram volkoren fusilli
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 150 gram geitenfeta
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 120 stuk(s) olijven
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 gram geitenfeta
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 160 stuk(s) olijven
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram volkoren fusilli

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Roer tijdens het koken van de pasta door de pan zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar.

STAP 2

Maak de rode ui en knoflook schoon. Snipper de rode ui en snijd de knoflook grof. Snijd de benodigde chili in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de tomaatjes.

STAP 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chiliringetjes. Voeg na 5 minuten de paprikablokjes, paprikapoeder en de tomaatjes in z'n geheel toe. Was de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Als de paprika en tomaatjes 5 minuten zijn gebakken, voeg de spinazie toe en bak een paar minuten mee op hoog vuur. Als de spinazie begint te slinken, zet het vuur uit.

STAP 4

Als de pasta gaar is, giet het vocht af en doe de pasta terug in de pan. Besprenkel met extra vierge olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.

STAP 5

Giet het vocht van de olijven af. Voeg de pasta en olijven toe aan de groenten in de pan en breng op smaak met citroensap en zout.

STAP 6

Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pasta en hussel geheel. Verdeel de pasta over de borden en brokkel de geitenfeta eroverheen.