Mediterraanse pasta
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) chilipeper
- 0.25 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 stuk(s) olijven
- 0.5 stuk(s) paprika
- 50 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram roma pruim tomaten
- 100 gram volkoren fusilli
- 0.5 stuk(s) chilipeper
- 0.5 stuk(s) citroen
- 4 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 80 stuk(s) olijven
- 1 stuk(s) paprika
- 100 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram roma pruim tomaten
- 200 gram volkoren fusilli
- 0.75 stuk(s) chilipeper
- 0.75 stuk(s) citroen
- 6 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 120 stuk(s) olijven
- 2 stuk(s) paprika
- 150 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram roma pruim tomaten
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuk(s) chilipeper
- 1 stuk(s) citroen
- 8 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 160 stuk(s) olijven
- 2 stuk(s) paprika
- 200 gram plantaardige geitenkaas of feta
- 2 stuk(s) rode ui
- 350 gram roma pruim tomaten
- 400 gram volkoren fusilli
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Roer tijdens het koken van de pasta door de pan zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar.
Maak de rode ui en knoflook schoon. Snipper de rode ui en snijd de knoflook grof. Snijd de benodigde chili in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes. Was de paprika en snijd in blokjes. Was de tomaatjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en chiliringetjes. Voeg na 5 minuten de paprikablokjes, paprikapoeder en de tomaatjes in z'n geheel toe.
Als de pasta gaar is, giet het vocht af en doe de pasta terug in de pan. Besprenkel met extra vierge olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Giet het vocht van de olijven af. Voeg de pasta en olijven toe aan de groenten in de pan en breng op smaak met citroensap en zout.
Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pasta en hussel geheel. Verdeel de pasta over de borden en brokkel de feta eroverheen.