Massaman kikkererwtencurry
met paksoi
- 90 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram cashewnoten
- 0.5 stuk(s) courgette
- 50 gram kikkererwten gedroogd
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.25 stuk(s) paksoi
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 30 gram cashewnoten
- 1 stuk(s) courgette
- 100 gram kikkererwten gedroogd
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 45 gram cashewnoten
- 1.5 stuk(s) courgette
- 150 gram kikkererwten gedroogd
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 0.75 stuk(s) paksoi
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 60 gram cashewnoten
- 2 stuk(s) courgette
- 200 gram kikkererwten gedroogd
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 1 stuk(s) paksoi
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Wil je de curry nog authentieker laten smaken? Bestrooi dan met verse koriander en knijp er een partje limoen boven.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Let op: zet de kikkererwten de dag of nacht van tevoren in de week en laat 8-20 uur weken. Kook de kikkererwten daarna in vers water in 45-60 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de paksoi, haal de onderkant eraf en snijd grof. Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook, samen met courgette. Voeg na 5 minuten de currypasta toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten en de paksoi toe aan de curry en laat ca. 8-10 min. garen op laag vuur, met de deksel op de pan.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Verdeel de rijst met curry over de (diepe) borden. Bestrooi met de cashewnoten en serveer.